20 Ağustos 2025
  • Home
  • Slider
  • İstanbul verilerini paylaşan AKOM’dan flaş uyarı!

İstanbul verilerini paylaşan AKOM’dan flaş uyarı!

By on 3 Mayıs 2020 0 28 Views

AKOM’un paylaştığı son verilere göre il genelinde devam eden sağanak şeklinde görülen yağışlar, hafta başında da etkisini gösterecek. AKOM, kentin baraj doluluk oranını %68’ler seviyesinde olduğunu açıkladı.

AKOM, paylaştığı “6 Aylık Hava Tahmini Raporu”nda İstanbullulara su kullanımı konusunda tasarruflu olunması yönünde çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Nisan ayının son haftasına kadar mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile yağışlar mevsim normallerinin yüzde 22 altında gerçekleşti.

Yaz ayları başlarken, geçmiş yıllarda yüzde 85-90’lar seviyesinde olan baraj doluluk oranları hali hazırda yüzde 68’ler seviyesinde seyretti.

Mayıs ayının ilk yarısı tropikal (ılık ve yağışlı), ikinci yarısının ise yaz havasında yaşanması beklenirken, yağışların yüzde 75 ihtimalle mevsim normalleri üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir